Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΔΟΕ-ΙΚΑ-ΕΦΕΤ-ΔΗΜΟΙ-ΕΛ.ΑΣ κ.λ.π. ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ - ΑΝΗΣΥΧΙΑ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

     
                 ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ NIKOΣ : ΓΕΓΟΝΟΤΑ & ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
    Συμμετείχα πρόσφατα με επιχειρηματίες του κλάδου διασκέδασης –εστίασης , σε μία φιλική κουβεντούλα που κατέληξε , όπως γίνεται συνήθως τον τελευταίο καιρό   στην οικονομική κρίση και τι μέλει γενέσθαι ;
    Αγανάκτηση,  πικρία για το σήμερα προβληματισμός και ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα. Ιδιοκτήτες, διευθυντικά στελέχη και εργαζόμενοι  δεν μπορούν πλέον να προγραμματίσουν τίποτα για το αύριο. Οι επιχειρηματικές ιδέες για PROMOTION & MARKETING  στέρεψαν γιατί και οι προϋπάρχουσες αλλά και οι υφιστάμενες απέβησαν αναποτελεσματικές.
    Κατά την άποψή μου το γενικευμένο τελευταία μέσω του διαδικτύου PROMOTION,  με μείωση τιμών σε εστίαση-διασκέδαση και γενικότερα στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με έκπτωση από 50 έως και 90% , σχεδόν σε μόνιμη βάση, είναι κατάντια στην αγορά εργασίας.
   Είναι η έσχατη  «λύση» και το απονενοημένο διάβημα πριν την επιχειρηματική αυτοκτονία. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πολλά προϊόντα και υπηρεσίες στη χώρα μας ήταν υπερτιμημένα σε μεγάλο ποσοστό. Αλλά ήταν ταυτόχρονα και δυστυχώς παραμένουν   υπερτιμημένα και τα περισσότερα γενικά λειτουργικά έξοδα, η γάγγραινα κάθε επιχειρηματία μικρού ή μεγάλου.
   Καμία επιχειρηματική-εμπορική δραστηριότητα δεν υφίσταται τον απηνή διωγμό από το αδηφάγο, δύσκαμπτο και ενίοτε ανάλγητο κράτος όσο οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΣΔΟΕ-ΙΚΑ-ΕΦΕΤ-ΔΗΜΟΣ-ΕΛ.ΑΣ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ-ΣΕΠΕ-Δ/ΝΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ) και μη χειρότερα!!
  Άλλο οι έλεγχοι για την εξασφάλιση του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας και άλλο η εισπρακτική «επιδρομή» του κρατικού μηχανισμού.  
  Ωστόσο από την πολυετή εμπειρία μου στο χώρο, είμαι πεπεισμένος ότι τουλάχιστον για τις  επιχειρήσεις εστίασης και της  LIGHT διασκέδασης υπάρχουν  ακόμα περιθώρια ανάκαμψης με το κατάλληλο ΜANAGEMENT & PROMOTION .